Els peluts i el Parc del Putxet

Els peluts i el Parc del Putxet

Foto: Toby, Leo, Deko, Sam i Bòira

Perquè no trobis com un peix en un rostoll quan vinguis al Parc del Putxet amb el teu pelut, t'oferim un cop d'ull a les interioritats d'aquesta simpàtica comunitat de gossos: què, com, quan i a on. Vine a gaudir amb els nostres gossos.

SI VENS AMB EL TEU PELUT…

La comunitat de #personesambgos del #parcdelputxet és d’unes 500-600 persones, la majoria residents a la zona però també moltes de barris veïns, especialment de Vila de Gràcia i de Sant Gervasi-Galvany i inclús de més enllà. A aquesta xifra cal sumar-li els passavolants que puntualment venen al parc amb els seus peluts. La convivència entre aquest col·lectiu i també amb altres usuaris del parc és prou bona, tant amb nens, corredors i turistes que de tant en tant vénen a fer-se fotos al cim del parc.

D’una manera informal, el parc es divideix en dues zones diferenciades: la zona baixa, formada pels camins i placetes des de l’entrada principal al carrer de Manacor fins una mica més amunt de la zona infantil; i la zona alta, integrada pels nivells més elevats del turó fins a arribar al cim, a on es troba l’antic observatori meteorològic ara en desús. Els peluts acostumen a ser passejats per la zona alta. En dies entre setmana, des de quarts de cinc fins a les nou, i en diverses tongades, hom pot trobar dotzenes de peluts passejant.

Els conceptes clau, si vens amb el teu pelut al parc, són: RESPECTE i CIVISME.

HORARI DEL PARC

Els parcs de Barcelona tenen, teòricament, un horari d’apertura al públic de 10 a 7 de Novembre a Març i de 10 a 9 d’Abril a Octubre. L’any 2021, després d’una recollida de signatures, vàrem aconseguir que obrissin el parc a les 8 cada dia.

Quant a l’horari de tancament, aparentment l’empresa encarregada de fer-ho envia el seu personal a tancar primer els parcs ubicats al voltant de la Diagonal pujant progressivament fins a la zona alta per tancar-los tots. Això provoca que l’horari de tancament de cada parc canviï en funció de la rapidesa amb què aquest personal va tancant els anteriors.

En el cas del Parc del Putxet, tenim comprovat que l’horari real de tancament en el període d’hivern i primavera és al voltant de les 9 de la nit, mentre que a l’estiu i tardor s’allarga fins a les 10, i de vegades, més tard. En qualsevol cas, en el moment de tancament, el personal d’aquesta empresa “ha d’assegurar-se que no queda ningú al parc” abans de tancar i per això han de pujar en la seva motocicleta fins al cim fent sonar la botzina per avisar als usuaris que encara romanen al parc. Aquesta botzina és doncs, un avís que el parc serà tancat en pocs minuts. Així i tot, és millor no refiar-se’n doncs no sempre segueixen aquest procediment.

De fet, des de finals del 2021 els usuaris del parc del vespre tenim un contingent en curs amb l’Ajuntament perquè aquesta empresa NO segueix el procediment establert, deixant sovint a gent tancada al parc. De vegades tanquen les portes al voltant de les 8 de la tarda i altres vegades no tanquen en tota la nit, el que fa que a partir de les 8 sigui una loteria que un es quedi tancat al parc si aquell dia el treballador de torn decideix no pujar a avisar -de manera adequada- a la gent que pugui estar passejant a dins.

En cas de trobar-se tancat al parc hi ha dues solucions:

  • … trucar al 112 avisant de la situació. Algú serà enviat per obrir el parc i deixar-te sortir. El temps d’espera però és indeterminat. En principi, no ha d’haver-hi cap sanció per romandre a l’interior un cop tancat.
  • … saltar alguna de les tanques (portes) del parc -cosa complicada, és clar, quan tenim una edat i a sobre anem amb gos!
Compartir aquest post a:

1 2 3 4 5

Views:
1083
Article Categories:
delPutxet