El barri del Putxet i el Farró

Carrer de Monegal

Foto: Carrer de Monegal

El Putxet i el Farró: un barri de mida mitjà, 85 hectàrees, tot just 30.000 habitants, principalment entre 40 i 64 anys, amb una densitat de 348 hab/ha, ple de professionals liberals, amb la 7a renda per càpita més alta de la ciutat i majoritàriament catalanista... i, des de #gossosdelputxet estimem que amb al voltant d'un miler gossos residents.

EL PUTXET I EL FARRÓ

Barri i turó (178 m) de Barcelona situat a la part alta de la ciutat, dins l’antic terme municipal de Sant Gervasi, al seu límit amb Gràcia.

El barri del Putxet i el Farró a Barcelona
Malgrat que hi ha notícies de l’existència d’una capella al segle XVII, els primers vestigis de poblament estable coneguts s’han de situar cap al 1845, quan la burgesia barcelonina va començar a construir-hi torres per traslladar-s’hi a causa de les condicions poc saludables dels estrets carrers de la Barcelona vella i també de l’expansió urbana de Gràcia; s’hi construïren torretes, on visqueren personatges del món de l’art i les lletres i grans casals de burgesia barcelonina, com el de la família Bertran i Musitu. Donà nom a un dels tres districtes de Sant Gervasi (1857). En els darrers anys ha estat edificada gran part de la muntanya substituint les antigues formes per cases de pisos que han densificat extraordinàriament aquest sector. El 1970 fou inaugurat el parc municipal del Putxet (3,97 ha), amb les instal·lacions d’un centre meteorològic al seu cim. Actualment però, ja fa uns quants anys que el centre està en desús. El parc, projectat per l’arquitecte i paisatgista Josep Maria Casamor, dibuixa una xarxa de camins de macadam de recorregut sinuós, amb escales i rampes per salvar el fort desnivell, petites placetes entranyables amb fonts i bancs per seure i altres plataformes més amplies que inclouen jocs infantils, pistes de petanca i àrees de pícnic.

L’any 2013 s’inauguraren uns jardins en honor a la cronista del barri Elvira Farreras Valentí (1913-2005), medalla d’Honor de Barcelona el 1998, en un annex ubicat a la part sud-oest del turó i a on hi ha una zona de pícnic a més d’un parc infantil.

RELACIONAT…

Compartir aquest post a:
Views:
133
Article Tags:
Article Categories:
delPutxet