EL PIPICÀ
El pipicà -o com els anomena eufemísticament l’Ajuntament, “l’àrea d’esbarjo per a gossos”- del Parc del Putxet està ubicat a la zona alta del parc, al costat de les antigues pistes de petanca. Es tracta d’una zona tancada, d’uns 300m2, que aprofita un espai natural de bosc que ha sigut desbrossat però que es manté sense arreglar ni pavimentar, i per tant, poc practicable quan plou. A més, en ser un troç de muntanya, està ple de roques a terra -algunes en punxa- que fan que els peluts puguin fer-se mal si el joc inclou carreres desbocades.
El terreny té una inclinació, bordejada en la part inferior per un mur, de poc més de 60cm d’alçada en el seu extrem més baix. En aquesta part, amagat sota una capa de vegetació, es troba també un col·lector d’aigües que, quan plou, s’omple de fang i mosquits. Si el teu pelut li agrada saltar tanques, tingues en compte que hi ha una alçada d’uns dos metres darrere el mur mencionat i que es pot fer mal.
A tenir en compte: a la part més elevada hi ha dos bancs per seure, sovint hom pot trobar restes de menjar, llaunes i, de vegades vidres, d’usuaris incívics que han fet “botellón” les nits de cap de setmana. Igualment, de tant en tant també hi ha alguna defecació humana.
Cal notar que hi ha un segon pipicà ubicat a la sortida del parc en direcció als jardins adjunts d’Elvira Farreras (sortida 2 al mapa anterior). Aquell és un pipicà ‘estàndard’, també d’uns 300m2. Això sí, molt mal dissenyat: sense doble porta, amb pins (=processionària a l’hivern i primavera), amb un forat d’un pam a la part inferior de la porta d’entrada, ideal perquè els gossos més petits s’escapin i amb un muret de separació de tot just 1 metre d’altura, ideal perquè qualsevol gos mitjà o gran pugui saltar-lo amb facilitat… vaja, tot un monument a la incompetència!
FONTS D’AIGUA
El parc disposa de moltes fonts d’aigua, així que no caldrà que et preocupis perquè el teu pelut tingui set. Tècnicament però, segons la normativa municipal, només poden veure directament de la font baixa, arran de terra, ubicada dins del pipicà.
La font del pipicà però, fou ‘renovada’ recentment (per algun altre inútil) i amb el nou disseny ara vessa constantment i a més, està feta tant arran de terra que als gossos més grans, tipus mastí o gran danès, els hi és molt complicat poder veure.
PERSONES SENSE SOSTRE
Al Parc del Putxet hi ha oficiosament entre tres i cinc persones sense llar que a les nits accedeixen al parc per dormir. Als matins abandonen el recinte deixant enrere algunes pertinences, sovint mig amagades entre la vegetació en llocs de poc accés. Si bé, la relació amb els altres usuaris del parc és respectuosa, algunes vegades han provocat algun petit incident, especialment si es troben en estat d’intoxicació. Per aquest motiu és recomanable assegurar-se que els nostres peluts no els hi causen cap molèstia.
A més, a conseqüència de l’ús de drogues i abús d’alcohol d’algunes d’aquestes persones sense llar, així com d’altres usuaris, especialment jovent, que algunes nits de cap de setmana fan “botellón” en diverses àrees de la part alta del parc, hi ha defecacions entre la vegetació que poden resultar perilloses pels nostres peluts. Una persona drogada o beguda expulsa part de les substàncies tòxiques a través de la defecació, si un pelut la menja pot ell mateix patir les conseqüències d’aquestes substàncies (vaja, que pot “agafar un globo”).
Per a aquelles #personesambgos que tenen un pelut que sovint menja caca és recomanable portar a sobre pastilles de carbó activat. El carbó activat actua com un desintoxicant alentint l’absorció en sang de les substàncies tòxiques, especialment l’alcohol. És necessari però administrar-lo abans de les dues hores de la ingesta de la defecació. Consulteu-ho amb el vostre veterinari. Cal dir, però, que amb gossos mitjans i grans segurament no és pràctic portar carbó activat doncs per pes n’haurien de prendre una quantitat elevada que resultaria poc pràctic d’haver de portar a sobre. Si us cal anar d’urgències, aquí teniu els veterinaris més propers al parc.